e-cigs med hurtig levering

Indkøbskurv

0 varer

Dankort Visakort-sikker betaling Mastercard Maestro 

Er e-cigaretter sunde?

Der findes mange delte meninger omkring elektroniske cigaretter og de sundhedsskadelige konsekvenser af at bruge dem. Det er selvfølgelig noget, som vi har med i vores overvejelser. Da der på nuværende tidspunkt ikke foreligger nogen langtidsstudier, som kan give et fuldent billed af konsekvenserne vil vi her fremhæve nogle af hovedpunkterne, som  er værd at tage i mente.

 

E-cigaretter indeholder følgende stoffer:

Propylene glycol (også kendt som det stof man bruger til at skabe røgen i røgmaskiner, som vi kender fra diskoteker)

Vegetabisk glycerin

Aromastoffer

Evt. nikotin (jvf. dansk lovgivning må man ikke sælge rygevæsker med nikotin)

 

Traditionelle cigaretter derimod følgende stoffer:

3800 forskellige stoffer

400 sundhedsskadelige stoffer

Bl.a. tjære, benzen, formaldehyde, nitrøse gasser

Nikotin

 

Kort sagt, så indeholder e-cig væsentlig færre skadelige stoffer. Størrelsesforholdet vil være som en mus kontra en elefant. I sidste ende handler det om at informere forbrugeren om den seneste information der er på markedet, så forbrugeren kan træffe det rette valg for dem selv. 

 

Du kan læse meget mere om, hvad Sundhedsstyrelsen har meldt ud om E-cigaretter i nedenstående link:

 

http://www.sst.dk/~/media/Sundhed%20og%20forebyggelse/Tobak/E-cigaretter/SpoergsmaalSvarEcigaretter.ashx

 

E-Ciga.dk’s holdning til e-cigaretter: 

 

Vi tager selvfølgelig udgangspunkt i den research, som foreligger omkring de sundhedsskadelige konsekvenser ved brug af elektroniske cigaretter. Det, som vi har kunne konkludere er, at de sundhedsfarlige konsekvenser ved forbrug af e-cigaretter er meget små i forhold til dem ved traditionelle cigaretter, og derfor udgører et godt alternativ. 

 

I Danmark er det et marked, som er stødt voksende, og det anslås at ca. 150.000 danskere er skiftet fra almindelige cigaretter til e-cigaretter, og 50.000 af disse bruger dem dagligt. De tal viser, at det er et produkt, som fungerer, og er et acceptabelt alternativ til almindelig cigaretter og et godt redskab til et effektivt rygestop.

 

Du kan nedenfor se en debat i Go' Aften Danmark imellem en ledende overlæge på lungemedicinsk afdeling og en repræsentant fra Kræftens Bekæmpelse omkring E-cigaretter:

 

Denne side anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere her.